• 25 jan. oogstaandeelhoudersvergadering
  • 1 feb. start inschrijvingen 2022
Groenten » Boerderij

Kempens hoen

De kippen die je op het veld ziet rondscharrelen zijn afstammelingen van een oeroud streekras: het Kempens Hoen. Ze houden de insectenpopulatie op Het Mosterdzaadje in toom én – ja hoor – ze leggen ook eieren. Soms zijn er dat veel, soms liggen er wat minder: onze kippen zijn ondoorgrondelijk en doen waar ze goesting in hebben. Als extraatje krijg jij als deelnemer wel de kans om de verse eitjes per stuk te kopen uit onze ei-o-maat die langs het kippenhok hangt.

Af en toe kweken we ook kuikens op die we verkopen. Wil je binnenkort zelf wat kiekens hebben scharrelen in jouw tuin, dan kan je op de hoogte blijven door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

Bio Ron Dierenvoeders

Het Mosterdzaadje is een verdeelpunt van Bio-Ron, dat biologisch dierenvoeder samenstelt voor o.a. kippen & pluimvee, paarden, ezels, geiten, schapen, koeien, varkens, alpaca's, lama's, vogels, knaagdieren en vleeseters. Ook de dieren op het Mosterdzaadje – onze toom Kempens hoen en Mariëlla, het mooiste varken ter wereld – krijgen Bio-Ron (mee) op hun bord.

 

Bestellen kan via de webshop, daar vind je de meest populaire voeders. We kunnen het hele assortiment Bio-Ron in alle groottes verpakkingen voorzien, maar hebben niet alles steeds op voorraad. Wil je iets bestellen en zie je het niet in de webshop, stuur ons dan even een mail. Het is mogelijk dat je dan ietsje langer wacht op je bestelling. Ophalen na afspraak.

Meer info over het volledige aanbod van Bio-Ron en de samenstelling van de voeders vind je op hun website.