Aubergine in de oven met feta

Gepubliceerd op 15 juli 2022 om 12:03

We zeiden het al: de aubergines zijn oogstklaar op het veld en zitten deze week ook in de groentepakketten. Hier een zeer geslaagd aubergineprobeersel uit onze keuken, gemaakt nadat we afgelopen zondag de toog van geitenboerderij DoniDings in Balen zijn gaan leegplunderen. 

 

Wat heb je nodig: 

 

  • 1 Aubergine 
  • 1 pakje feta of gèta van DoniDings 
  • Gerookte-paprikapoeder naar smaak 
  • Olijfolie 

 

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm je oven voor op 200°. 
  2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. 
  3. Snijd het vruchtvlees van de aubergine langs beide kanten kruislings in, zodat je een soort van diamantpatroon krijgt. Let op dat je niet door de schil gaat. 
  4. Prak in een kommetje de feta fijn. Giet er wat olijfolie bij. Voeg gerookte-paprikapoeder toe naar smaak (met een halve koffielepel kom je al een heel eind). 
  5. Strijk het fetamengsel over de aubergines. 
  6. Leg de aubergines op een bakplaat en zet ongeveer 20 min. in de oven, tot de aubergine zacht is wanneer je erin prikt. 

 

Vurrukkulluk! 

En ja, het is een ovengerecht en wie is er nu zo’n kalf om in deze temperaturen in godsnaam de oven op te zetten?! Geloof ons, het is het écht waard. 

Wij hebben het in onze airfyer gemaakt (we zijn dertigers en airfryers zijn echt onwijs hip bij dertigers, vandaar) en dat lukte goed. We vermoeden dat het ook een echte hit op de BBQ kan zijn.  

Als je het recept uittest: laat ons zeker weten hoe het was! 


«   »