Gefermenteerde knoflookhoning

De bollen knoflook mogen helemaal opgeoogst worden, zodat we het bed kunnen klaarmaken voor de volgende teelt. Wat te doen met al die look? Wij vroegen het ons ook af en trokken naar de bibliotheek voor inspiratie. Daar troffen we deze parel van een boek, boordevol frisse gerechten met hier en daar wildplukelementen.

Lees meer »

Bodemonderzoek

Een goede bodem. Daar begint alles mee als je smaakvolle groenten bomvol voedingsstoffen wilt kweken. Daarom namen we afgelopen lente bodemstalen en stuurden ze op naar Kinsey Agricultural Services in de Verenigde Staten. Want meten is weten. Hun bodemanalyses zijn erg uitgebreid en bieden meer en relevantere info dan Belgische tegenhangers. Nu zijn de resultaten binnengekomen en hebben we weer een heleboel nieuwe info waar we mee aan de slag kunnen om onze grond en de micro-organismen die erin leven nog beter en gerichter te soigneren.  

Lees meer »

Aubergine in de oven met feta

We zeiden het al: de aubergines zijn oogstklaar op het veld en zitten deze week ook in de groentepakketten. Hier een zeer geslaagd aubergineprobeersel uit onze keuken, gemaakt nadat we afgelopen zondag de toog van geitenboerderij DoniDings in Balen zijn gaan leegplunderen. 

Lees meer »

Groentefrigo bij Het Broodverhaal

Die frigo die tegenwoordig op de oprit staat bij Thierry van Het Broodverhaal in Hulsen, die is van ons! Elke donderdagavond vullen we de frigo met verse groenten, zodat jij ze makkelijk kan meenemen wanneer je je desembrood bij Thierry gaat ophalen. Betalen kan via Payconiq.  

Lees meer »